Skip to main content

Met de feestdagen in het vooruitzicht worden we ons meer bewust van het belang van saamhorigheid. Bij OrangeX geloven we dat deze periode niet alleen draait om het uitwisselen van cadeautjes, maar ook om elkaar te steunen en wat extra aandacht te geven.

Koken Ronald McDonald Team

In deze traditie past het ook onze jaarlijks terugkerende teamactiviteit: koken voor de gezinnen in het Ronald McDonald huis. Als trotse kamersponsor van het huis is het voor ons team eervol en bijzonder om de ouders van ernstig zieke kinderen een steuntje in de rug te bieden. Op 23 november was het weer zo ver en hebben we als team een heerlijke maaltijd mogen bereiden en iets lekker uit kunnen delen aan de gasten die zich in grote getalen hadden aangemeld voor ons buffet.

Voordat wij aan de slag gingen met het maken van de maaltijden, leerden wij meer over het werk van de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis. De vrijwilligers zijn de ruggengraat van het Ronald McDonald Huis. Zij zorgen ervoor dat het huis schoon, netjes en opgeruimd wordt, maar boven alles zorgen zij ervoor dat ouders zich thuis voelen, ondanks de uitdagende omstandigheden. Koken Ronald McDonald EtenTijdens een hartelijke rondleiding door het huis hebben we de inzet van deze toegewijde vrijwilligers mogen ervaren. Hun zorgzaamheid en steun aan gezinnen was duidelijk te zien.

Met de rondleiding nog vers in ons geheugen zijn we vol enthousiasme aan de slag gegaan. Als team moesten we uiteraard goed samenwerken om te zorgen dat al het eten op tijd klaar zou zijn. Vrijwilliger Bianca hielp ons de weg te vinden in de keukens en dekte alvast de tafels. We hadden ervoor gekozen om drie verschillende op Italië gebaseerde gerechten te maken, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zat. Zo konden de ouders genieten van een lasagne met extra veel groenten, een lekkere tomatenrisotto, en een smaakvolle pasta met zalm.

Sinterklaas wikkel

Gezien de tijd van het jaar hadden we nog een extra verrassing meegenomen. Speciaal voor Sinterklaas hadden we Tony Chocolonely gevraagd repen te maken met een speciale OrangeX-wikkel, zodat deze met sinterklaasavond uitgedeeld kunnen worden aan alle ouders en kinderen in het huis. We kijken terug op een geslaagde avond. Een dag die voor ons allen erg waardevol is. Het is bijzonder om gezinnen die zo’n ingrijpende tijd doormaken, een beetje te kunnen ondersteunen, maar het was ook een leerzame ervaring om dit als team te kunnen doen.

Onze diepe waardering voor het werk van de mensen van het Huis. Erny, haar toegewijde team, en de 140 vrijwilligers die samen deze gezinnen helpen, het is hartverwarmend. We komen volgende keer graag weer terug om ons steentje bij te dragen!

Wil je ook een steentje bijdragen aan het Ronald McDonald Huis Nijmegen? Klik dan hier.