Skip to main content

Per 1 november 2019 treedt Bernd Hendriksen toe tot de directie van OrangeX. Bernd was in zijn laatste functie managing partner bij KPMG Sustainability. Al ruim 20 jaar adviseert hij overheden en bedrijven in binnen én buitenland hoe ze kunnen verduurzamen.

 

“Al enige tijd krijgen wij vanuit onze opdrachtgevers de vraag naar Duurzaamheidsprofessionals.” Aldus mede-eigenaar van OrangeX, Ivo van Zuidam. “Niet zozeer voor advies en rapporten, maar veel meer nog voor de implementatie van duurzaamheidsinitiatieven. Deze vraag past goed bij onze strategie naar de markt: interim-professionals die doen! En het sluit naadloos aan bij onze andere focusgebieden: Subsidieverstrekking en Innovatie”

 

Dat Bernd zich thuis voelt bij OrangeX heeft volgens hemzelf vooral te maken met de gedeelde visie op de markt. “Na alle plannenmakerij gaan we over op realisatie! Het gedeelde besef dat bijvoorbeeld Sustainble Development Goals (SDG’s) enkel waarde hebben als bedrijven, overheden en kennisinstellingen daadwerkelijk de handschoen oppakken, zorgde voor een stroomversnelling in onze samenwerking.”

 

Bernd deelt graag zijn netwerk en kennis van duurzaamheid met de OrangeX medewerkers en klanten. Hij ziet de kansen en zorgt ervoor dat mensen en organisaties echt aan de slag kunnen duurzaamheid concreet om te zetten in projecten. “We zorgen dat de beste professionals gefaciliteerd worden hun werk optimaal te doen. Ik ken de opgaven op het gebied van Duurzaamheid en de mensen die daar bewezen succesvol in werken”

 

Lees meer over Bernd Hendriksen