Skip to main content

Tijdens de nationale Week van de Circulaire Economie presenteerde het Rijk van Nijmegen het regionale Circulaire Programma, met een Circulaire Raad als aanjager. Deze raad bestaat uit overheid, onderwijs en ondernemers. Hun doel is concrete projecten in een verbindend regionaal circulair programma uit te voeren. Wij zijn trots om te melden dat Bernd Hendriksen van OrangeX daarbij als programmadirecteur van de Circulaire Raad gaat fungeren.

 

Voorstellen Circulaire Raad en onthullen kennishub

De regionale Circulaire Raad is een collectief van bestuurders, ondernemers en netwerken die de circulaire economie in de regio willen aanjagen door alle initiatieven, kennis en netwerken rondom het thema te bundelen en beschikbaar te stellen. Vrijdag 7 februari, de laatste dag van de nationale Week van de Circulaire Economie, stelde deze Circulaire Raad zich officieel voor en onthulde het de ondersteunende online kennishub. Op dit binnen RvN@ ontwikkelde platform, zijn alle circulaire projecten, producten, programma’s, subsidieregelingen, nieuws en evenementen te vinden.

 

Circulaire economie

De Circulaire Raad bestaat uit verschillende bestuursleden en ondernemers van ARN, gemeente Beuningen, Dar, HAN, KlokGroep, MARN, gemeente Nijmegen, Rabobank, Radboud Universiteit, Radboud UMC RvN@, en TNO. Bernd Hendriksen van OrangeX is programmadirecteur. Bart de Bruin, directeur Dar en voorzitter van deze kersverse raad, zet de ambitie op scherp: “De sleutel om tot een circulaire economie te komen is dat het economisch wiel in de hele productketen draait. Als dat lukt, dan komt het goed met de circulaire economie. Als dat niet lukt, dan wordt circulaire economie straks net zo’n modewoord als duurzaam ondernemen, zonder verdere inhoud. Dat willen we uiteraard samen voorkomen. ”

 

Bijeenkomst Rijk van Nijmegen Circulair

De bijeenkomst Rijk van Nijmegen Circulair! was op vrijdag 7 februari in de Rabobank Rijk van Nijmegen. Tijdens de presentatie en de daaropvolgende ondernemersmarkt toonden regionale ondernemers, studenten en netwerken voorbeelden van circulaire producten en initiatieven. Het evenement was voor iedereen die iets met circulaire economie heeft.

Lees hier het verslag: rvnhub.nl