Skip to main content

Vanuit het kantoor van de Nierstichting in Bussum zetten 70 gedreven professionals zich dagelijks in zodat mensen met een nierziekte in leven blijven en dat leven ook steeds dragelijker kunnen blijven leven. Geïnspireerd door de uitvinder van de kunstnier, professor Kolff, zorgen ze voor fondsenwerving en een gerichte besteding van donaties aan onderzoek en andere projecten.

 

In haar missie spreekt de Nierstichting uit “om samen alles op alles te zetten voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten”. Binnen de muren van het kantoor aan de groot hertoginnenlaan voel je de bezieling en de ambitie om dat ook echt waar te maken.

 

Alleen samen met experts en professionals binnen in het zorgveld kan de Nierstichting innovaties en betere zorg voor nierpatiënten mogelijk maken. Voor die financiering en begeleiding van onderzoek en projecten is het team Zorg en Innovatie van Katja van Geffen verantwoordelijk. In 2018 ontstond binnen dat team de behoefte aan extra ondersteuning omdat het bestaande IT systeem aan vervanging toe was. Doordat interne medewerkers vrij werden gemaakt om in dit grootschalige programma mee te draaien werd aan OrangeX gevraagd om extra capaciteit.

 

Wouter Eijgelaar, Programmamanager Innovatie en Valorisatie over de aanleiding: “Ons systeem was aan vervanging toe. Het was op meerdere fronten verouderd. Wij willen als Nierstichting nog beter weten waar we van toegevoegde waarde kunnen zijn in onderzoek en dat begint met een beter inzicht in wat we financieren en welke resultaten dit oplevert. We hebben bijna 1,5 jaar uitgetrokken voor een zorgvuldig traject naar een nieuw systeem.”

 

“Om als organisatie flexibel te kunnen blijven hadden we behoefte aan flexibele inzet”.

 

Wouter schets de organisatie: “bij de Nierstichting werken gepassioneerde professionals die hard werken. Maar we zijn ook infomeel. Affiniteit met de Nierstichting is natuurlijk mooi meegenomen. Een achtergrond binnen de gezondheidswetenschappen en de wereld van onderzoek is wel erg relevant”.

 

Als OrangeX ga je dan ook op zoek naar iemand die inpasbaar is in de cultuur en bij voorkeur al snel taakvolwassen is.

 

“Als wij iemand van buiten onze organisatie in willen huren is het belangrijk dat deze persoon begrijpt wat de waarde van onderzoeksfinanciering is en de interne en externe stakeholders in dit proces kent en begrijpt. Zodat deze zich zelfstandig in zijn of haar rol in kan passen in het subsidieproces”

 

OrangeX is met opdrachtgevers als de Nierstichting, maar ook andere gezondheidsfondsen zoals KWF en de Hartstichting en onderzoekfinancier NWO, een echte specialist op het gebied van de detachering en werving en selectie van referenten zoekers, programma medewerkers en subsidieprofessionals voor financiering van onderzoek en innovatie.

 

Volgens Wouter moet dat specialisme ook de toegevoegde waarde van OrangeX zijn. “De meerwaarde van OrangeX is dat zij beschikken over een snel groeiend netwerk aan onderzoekers en promovendi en daarmee over een pool van professionals die als geen ander de dynamiek en complexiteit van onderzoek en innovatie kennen.”