Skip to main content

Wat we doen

OrangeX werkt met gespecialiseerde interim-professionals aan het realiseren van de uitvoering van subsidieprocessen. Wij zijn dé schakel tussen uitvoeringsorganisaties en professionals.

orangeX X

Experts in subsidies

De subsidie-experts van OrangeX weten niet alleen alles over subsidies – ze weten ook heel goed wat er in jouw beleidsterrein speelt. De combinatie van subsidie-expertise en vakinhoudelijke kennis resulteert in een fijne en succesvolle samenwerking. Onze professionals zijn in staat zich snel en zelfstandig te ontwikkelen tot volwaardig medewerker in jouw organisatie.

OrangeX nijmegen subsidie experts

Duurzaamheid & energie

De klimaat- en energietransitie zijn een enorme publieke opgave. Subsidies spelen daarbij als instrument een belangrijke rol…

Innovatie & wetenschap

Subsidies als geldstroom zijn voor organisaties een belangrijk middel om te durven investeren in wetenschap en innovatie…

Onderwijs & maatschappij

Wat wij als maatschappij belangrijk vinden is vaak afhankelijk van publiek geld. Goede subsidieregelingen zijn daarbij cruciaal…

Professionals op elk niveau

Wij hebben professionals in ons netwerk die gespecialiseerd zijn in subsidies op het gebied van duurzaamheid & energie, innovatie & wetenschap en onderwijs & het sociale domein. Binnen ons netwerk hebben wij professionals op alle niveaus. Zo hebben wij junior, medior en senior subsidie professionals. Zij zijn flexibel inzetbaar en hebben ervaring met:

  • Projectsubsidies: Eenmalige projectsubsidies voor activiteiten die van tijdelijke aard zijn, voor maximaal 5 jaar.
  • Instellingssubsidies: voor structurele activiteiten. Deze subsidies worden per boekjaar verstrekt.

Er is grote vraag naar subsidie professionals, maar het aanbod is gering. Er zijn namelijk geen cursussen of studies waarin je wordt opgeleid tot subsidie professional. Hier stapt OrangeX naar voren. Wij bieden hen de mogelijkheid aan om zichzelf te ontwikkelen binnen het subsidie vak of om kennis te maken met het vak. Onze talenten worden door ervaren adviseurs ‘on the job’ begeleid tot zelfstandige professionals met impact op jouw organisatie. Zo houden wij de aansluiting met actuele kennis en de nieuwste ontwikkelingen binnen ons netwerk.

Lees meer over onze specialismen
Play Video

We hebben 70+ professionals in dienst die samen voor meer dan 50+ opdrachtgevers werken of gewerkt hebben aan 80 duurzaamheidsprojecten, 130 subsidietrajecten en 30 innovatie projecten.

Duurzaamheid & energie

De klimaat- en energietransitie zijn een enorme publieke opgave. Subsidies spelen daarbij als instrument een belangrijke rol. Er zijn tegenwoordig steeds meer (tijdelijke) duurzame subsidieregelingen, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Hierdoor ontstaat ook een groeiende vraag naar specialisten die ervaring hebben met het uitvoeren van deze regelingen.

Door het verstrekken van subsidies aan bedrijven en organisaties die duurzame initiatieven ontwikkelen, kan de overheid stimuleren dat er meer aandacht en geld wordt besteed aan milieuvriendelijke en duurzame oplossingen. Het verstrekken van subsidies kan ervoor zorgen dat duurzaamheid meer aandacht krijgt en dat er meer innovatieve oplossingen komen die bijdragen aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Organisaties investeren continu in het formuleren van ambities en in het schrijven van duurzaamheidsplannen. Er is een grote behoefte aan het daadwerkelijk uitvoeren van deze plannen. Onze specialisten zijn betrokken en denken actief mee in de uitvoering, waardoor we samen Nederland groener kunnen maken.

Innovatie & wetenschap

Subsidies als geldstroom zijn voor organisaties een belangrijk middel om te durven investeren in wetenschap en innovatie. Er moet wel capaciteit zijn om deze subsidies tijdig te verwerken, want innovatie staat nooit stil. Innovatie speelt een belangrijke rol in Nederland, een land dat bekend staat om zijn creativiteit en ondernemersgeest. Nederlandse bedrijven hebben in verschillende sectoren vernieuwende oplossingen ontwikkeld, zoals in de gezondheidszorg, technologie en duurzaamheid.

Door het verstrekken van subsidies kunnen deze bedrijven zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot vernieuwende oplossingen en kan een stimulans vormen voor de economie als geheel. Wel is het belangrijk dat subsidies op een doordachte manier worden verstrekt en dat er controle is op de effectiviteit van de projecten waarvoor ze worden gebruikt. En daar komen onze professionals in beeld; door het inzetten van hun kennis en ervaring zorgen zij ervoor dat de vernieuwers zich bezig kunnen houden met waar het om gaat, innoveren. En zo werken we samen aan een beter Nederland van morgen!

Onderwijs & Maatschappij

Wat wij als maatschappij belangrijk vinden is vaak afhankelijk van publiek geld. Goede subsidieregelingen zijn daarbij cruciaal. Binnen de zorg en het onderwijs wordt er veel gebruikgemaakt van subsidies. Deze worden in grote getalen aangevraagd door onderwijs- en zorginstellingen. Ook zie je tegenwoordig steeds vaker particuliere subsidies op dit gebied. Dit zorgt ervoor dat er een groeiende vraag ontstaat naar subsidie professionals.

Het verstrekken van subsidies binnen het sociaal domein kan een erg complexe procedure zijn. Zowel de zorgsector als het onderwijs zijn belangrijke sectoren voor onze samenleving, en subsidies kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. In de zorg kan subsidie bijvoorbeeld worden verstrekt aan onderzoek naar nieuwe behandelmethoden of medicijnen, of aan projecten die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Subsidies kunnen dus bijdragen aan het verbeteren van de zorg en het onderwijs, wat weer positieve effecten heeft op de gehele maatschappij.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Voordat we deze positieve effecten merken, moeten we wel aan de slag met de subsidieaanvragen. Om deze aanvragen te verwerken, zijn er veel subsidie professionals nodig. Hierin ontstaat vaak een probleem, omdat de capaciteit binnen het bedrijf te klein is en het aanbod van professionals op de arbeidsmarkt gering is. In sommige gevallen moeten subsidies ook snel worden opgezet en worden er in korte tijd veel aanvragen gedaan.

Om dit succesvol te laten verlopen heb je veel kennis en ervaring nodig. Binnen ons netwerk hebben wij een grote groep subsidie professionals met kennis over het sociaal gebied die snel hun weg zullen vinden in jouw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Plan een meeting met een van onze accountmanagers.

Maak afspraak

Onze opdrachtgevers

Benieuwd naar onze succesverhalen? Deze opdrachtgevers gingen je al voor.

Meer over onze opdrachtgevers