Skip to main content

Het Ronald McDonald Kinderfonds brengt al 35 jaar ouders en hun zieke kinderen dicht bij elkaar. Dit doen zij door huizen te plaatsen dichtbij het ziekenhuis, zoals het Ronald McDonald Huis in Nijmegen. Hier kunnen ouders, broertjes en zusjes overnachten op loopafstand van het Amalia kinderziekenhuis. Een mooi initiatief waar we graag ons steentje aan bijdragen. Sinds 1 maart zijn we dan ook kamersponsor voor 3 jaar geworden! Koen legt uit waarom OrangeX juist voor het Ronald McDonald Huis Nijmegen heeft gekozen:

 

Hoe zijn jullie met Ronald McDonald Huis Nijmegen in contact gekomen?

Wij hebben de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt. Zo ontstond de behoefte om als bedrijf een maatschappelijke bijdrage te leveren, bijvoorbeeld door ons te verbinden aan een goed doel of maatschappelijke organisatie. Onder ons personeel en onze relaties is een poll gehouden en daaruit bleek dat het Ronald McDonald Huis Nijmegen veel sympathie kreeg. Ook zagen we dat er al een relatie is tussen onze mensen en het Ronald McDonald Huis Nijmegen, door vrijwilligerswerk en sponsering. Het lijntje was snel gelegd en zo zijn wij in gesprek gegaan met Erny Boots over de mogelijkheden voor een structurele (financiële) ondersteuning aan het huis.

 

Waarom nou juist het Ronald McDonald Huis?

Het Ronald McDonald Huis Nijmegen past bij ons, omdat het over verbinding en mensen gaat. Mensen staan bij ons centraal en ‘verbinding’ is één van onze kernbegrippen. Dankzij het Ronald McDonald Huis Nijmegen verblijven gezinnen dichtbij hun zieke kind dat opgenomen is in het ziekenhuis. Zieke kinderen voelen zich beter met hun gezin in de buurt. Ook houden ouders de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind, want als de hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is in verbinding blijven als familie het belangrijkst.

 

Daarnaast zijn wij een Nijmeegse organisatie en verbinden we ons graag aan een organisatie die, net als wij, sterk geworteld is Nijmegen, maar voor heel Nederland van betekenis wil zijn. Het Ronald McDonald Huis Nijmegen stelt deuren open voor iedereen van dichtbij en juist vaak ook van ver weg, voor wie dat nodig heeft, omdat hun kind in Nijmegen behandeld wordt. Bovendien hebben we historisch een sterke band met diverse gezondheidsfondsen en de academische wereld, dat is ook een reden om ons aan dit doel te verbinden.

Wat houdt kamersponsoring in?

Als kamersponsor draag je bij aan de exploitatiekosten. Hierdoor kunnen gezinnen tegen hele lage kosten gebruikmaken van de faciliteiten van het Ronald McDonald Huis Nijmegen. Het zijn mooie rustige hotelkamers en de faciliteiten in het huis maken een verblijf voor lange of korte duur zo aangenaam mogelijk.

 

Tevens is kamersponsering een commitment voor langere tijd. We kiezen er dus bewust voor om niet eenmalig te doneren of aan een los event mee te doen. Dit voelt meer als partnership. We hopen het team van het Ronald McDonald Huis Nijmegen ook op andere manieren te helpen als ze ons nodig hebben, bijvoorbeeld via ons netwerk of onze medewerkers.

 

Worden collega’s ook bij de sponsoring betrokken? Zo ja, hoe?

We zijn trots op de samenwerking en zullen dat ook uitdragen. We maken het zichtbaar in onze uitingen én we nodigen onze collega’s van harte uit om net als ons “hoofdkantoor” het Ronald McDonald Huis Nijmegen een warm hart toe te dragen. Ik kan me voorstellen dat we bijvoorbeeld als OrangeX een dagje meehelpen. Bijvoorbeeld een heerlijk diner bereiden voor de gezinnen in het Huis, met z’n allen de tuin onder handen nemen of een aantal muren een nieuw kleurtje geven. Na zo’n middag aan de slag voor een goed doel, vertrekt iedereen met een goed gevoel. Teambuilding gegarandeerd!

 

Wat ik zelf heel leuk zou vinden is met OrangeX meedoen aan de HomeRide: de sponsortochten voor de Ronald McDonald Huizen. Je fietst dan met een samengesteld team in estafettevorm 500 kilometer in 24 uur dwars door Nederland, langs alle Ronald McDonald Huizen. Als corona het toestaat is het op 26 en 27 juni. Hopelijk lukt het mij om voor die tijd een team samen te stellen.

 

Wil je ook een steentje bijdragen aan het Ronald McDonald Huis Nijmegen? Klik dan hier.