Skip to main content

OrangeX heeft onlangs een nieuw gezicht mogen verwelkomen in de vorm van Hakki, een gedreven recruiter met een frisse kijk op het subsidie vak. In dit interview duiken we dieper in Hakki’s achtergrond, zijn ervaringen tot nu toe bij OrangeX en zijn passie voor het vinden van de perfecte match in de wereld van subsidies.

Zou je jezelf even willen voorstellen?

Zeker, ik ben Hakki, 26 jaar oud en kom uit Eindhoven. Na voorheen in sales te hebben gewerkt, ben ik nu al twee maanden als recruiter bij OrangeX actief, en ik voel me hier helemaal op mijn plek. Ik heb International Business Management gestudeerd aan de Fontys in Eindhoven. Mijn carrière is begonnen bij Google en Tiktok in Dublin. Ik heb dus ook een aantal jaar in Dublin gewoond. Mijn interesses zijn divers, variërend van reizen en lekker eten tot gamen, lezen, kunst, wandelen en sporten.

Hoe bevalt het je tot nu toe bij OrangeX?

De afgelopen twee maanden zijn voorbijgevlogen. Ik heb veel geleerd en sta open voor blijvende ontwikkeling. De werksfeer is positief, collega’s zijn inspirerend en ik kijk uit naar wat de toekomst bij OrangeX te bieden heeft.

Kun je wat meer vertellen over de dagelijkse werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen jouw rol als recruiter?

Als recruiter is het mijn taak om geschikte kandidaten te vinden voor functies binnen de subsidiewereld. Of het nu gaat om ZZP’ers of mensen in loondienst, mijn focus ligt op het actief benaderen van potentiële kandidaten via LinkedIn of het ontvangen van sollicitaties via onze website. Na het initiële contact plan ik gesprekken in, die kunnen variëren van telefonische tot online kennismakingsgesprekken. Mijn doel is om de kandidaten te leren kennen, hun behoeften en verwachtingen te begrijpen, en vervolgens de perfecte match te vinden voor openstaande vacatures binnen de subsidiewereld.

Wat vind je persoonlijk leuk aan deze werkzaamheden?

Wat deze rol voor mij zo boeiend maakt, is het maatschappelijke aspect ervan. Recentelijk had ik bijvoorbeeld een enthousiast gesprek met iemand die bij een gemeente werkt. Daar kwam ook naar voren waarom ik het werk zo leuk vind. Het is de bijdrage die ik lever aan een beter Nederland van morgen die me aanspreekt. Het klinkt misschien cliché, maar in mijn vorige baan in de sales voelde ik niet dezelfde voldoening. Als recruiter bij OrangeX draag ik echt mijn steentje bij aan de maatschappij door mensen te helpen de juiste baan te vinden in de subsidiewereld.
Daarnaast vormen subsidies een essentieel instrument van de overheid om zowel bedrijven als individuen te ondersteunen bij maatschappelijke doelen, waaronder landbouw, cultuur, zorg, onderwijs en verduurzaming. Het geeft me een goed gevoel om mensen te helpen binnen deze sector, omdat het uiteindelijk bijdraagt aan de vooruitgang van ons land.

Is dit maatschappelijke aspect ook een reden waarom je voor OrangeX hebt gekozen, of speelden er andere overwegingen mee?

Toen ik solliciteerde bij OrangeX, wist ik niet volledig wat ik kon verwachten van een detacheerder gericht op subsidies. Nu, na twee maanden, begrijp ik veel beter hoe OrangeX bijdraagt aan de maatschappij. Hoewel dit niet de enige reden was om hier te werken, voegde het zeker een extra dimensie toe aan mijn keuze, boven op de carrièreswitch naar recruitment.

Hoe zorg jij ervoor dat de nieuwe generatie geïnteresseerd raakt in een baan binnen de subsidiewereld?

Jongeren hechten vaak waarde aan baanzekerheid en een prettige werksfeer. Subsidiewerk biedt niet alleen deze zekerheid maar ook diverse doorgroeimogelijkheden en goede salarissen. Het is belangrijk jongeren bewust te maken van de veelzijdigheid binnen de subsidiewereld, waar ze hun passie kunnen inzetten voor maatschappelijke doelen.
De subsidiewereld omvat namelijk verschillende vakgebieden, elk gericht op specifieke maatschappelijke doelen zoals sport, cultuur, zorg, onderwijs en verduurzaming. Voor iedere jongere is er wel een interessant vakgebied waarin ze een bijdrage kunnen leveren. Daarnaast is er groeiende werkgelegenheid in de duurzaamheidssector, waar veel jongeren hun passie voor een groenere toekomst kunnen uiten. Het is een sector met diverse takken en rollen, waardoor je de mogelijkheid hebt om door te groeien en samen met OrangeX te werken aan een betere toekomst voor Nederland.

Kennis maken met Hakki?

Voor iedereen die interesse heeft in het subsidie vak of graag Hakki persoonlijk wil ontmoeten, aarzel niet om contact op te nemen via 06 34 55 51 59. Of het nu gaat om vragen, opmerkingen of gewoon een informeel gesprek onder het genot van een kop koffie, Hakki staat open voor contact. Laten we samen werken aan een betere Nederland van morgen!